Sjukstugepoesi

Sjukstugepoesi från Ekhemmanet 

Under åren som sjuk har jag hittat glädje i att skriva dikter. Ord som bejakar livets svårigheter men ändå visar på hopp. Och tro. Och kärlek. Många av dessa dikter finns samlade i häftet Tills ljuset kommer. Vill du veta mer om livet som sjukstugepoet, lyssna till intervjun i Söndagarna med Stina Wollter från 2015.


Sjukstugepoesin har på olika sätt bidragit forskningsprojektet  ”The End ME/CFS project” vid Stanford University där världens mest briljanta forskare samlas under Open Medicine Foundation för att försöka lösa sjukdomens gåta.

Alla dikter finns publicerade på diktsidan Ekhemmanet både på Facebook  och Instagram. Även Musikhjälpen har under dessa år varit mottagare av överskottet från diktförsäljningen.
 

De senaste sju åren har någon form av julkalender presenterats på Ekhemmanets Facebook och Instagram. Årets ordjulkalender är en adventsnovell i 25 avsnitt.
En adventskalender för stora barn. Hela novellen går att beställa som pdf.
Överskottet går till ME-forskningen via Open Medicine Foundation.

Swisha din mejladress och 50 kronor till 0760477740 så får du hela

novellen som pdf  - till förmån för ME-forskning.

Här syns en del av Cecilias dikter, de som skrivs från sjukstugan eftersom sjukdomen ME/CFS ger ständig feber och andra symptom som begränsar livet och förmågorna. Ange alltid författarens namn om du sprider poesin, och hänvisa gärna till diktsidan Ekhemmanet.